Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Dode En Gewonde Bij Aanrijding Met Trein Almelo

Dode en gewonde bij aanrijding met trein Almelo

Trein raakt personenauto op onbewaakte spoorwegovergang

In het Overijsselse Almelo heeft vrijdagavond een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Op een onbewaakte spoorwegovergang raakte een trein een personenauto.

De bestuurder van de auto, een 50-jarige man uit Almelo, overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn 48-jarige vrouwelijke passagier raakte zwaargewond en is per traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht.

Spoorwegovergang onbeveiligd

De onbeveiligde spoorwegovergang waar het ongeval gebeurde, is bekend vanwege gevaarlijke situaties. Aanwonenden klagen al jaren over de slechte zichtbaarheid op de overgang.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. De trein was op weg van Zwolle naar Enschede en had vertraging opgelopen door het ongeval.

ProRail: Regelmatig meldingen over overgang

ProRail, de beheerder van het spoor, laat weten dat er "regelmatig meldingen" zijn geweest over gevaarlijke situaties op de spoorwegovergang. "We hebben al vaker maatregelen genomen om de overgang veiliger te maken, maar helaas heeft dit niet kunnen voorkomen dat er nu een dodelijk ongeval is gebeurd."

ProRail en de gemeente Almelo gaan nu in overleg om te bespreken welke aanvullende maatregelen er genomen kunnen worden om de spoorwegovergang veiliger te maken.

Wat te doen bij een onbewaakte spoorwegovergang?

* Stop altijd voor de stopstreep. * Kijk goed links en rechts en luister naar aankomende treinen. * Passeer de overgang alleen als u zeker weet dat er geen trein aankomt. * Houd er rekening mee dat treinen veel sneller gaan dan ze lijken.


Comments